Maskers om DANK U te zeggen!

Van 8 tot 12 september zal editie 2020 plaatsvinden van de 1000 km Fair Play-aflossingskoers. Daarmee wil de sportwereld een hommage brengen aan de helden van de gezondheidszorg, als dank voor hun inzet tijdens de COVID-19-crisis. De deelnemers zullen een denkbeeldig ‘web van waarde’ weven, door uiteenlopende plaatsen aan te doen in de Federatie Wallonië-Brussel die als representatief beschouwd kunnen worden voor deze crisis. Tijdens het evenement zullen de sporters beschermende stoffen maskers dragen met daarop een duidelijke DANK U aan de helden* van deze gezondheidscrisis.

In de aanloop naar die 1000 km van de Fair Play wil Panathlon Wallonië-Brussel nu al de DANK U van de Belgische sportwereld aan de helden van de gezondheidscrisis laten weerklinken. Daarom laten we maskers produceren die met trots zullen worden gedragen door onze atleten, overal waar ze actief zijn, en door al wie mee deze actie wil ondersteunen. Voor elk verkocht masker doneert Panathlon 1 € aan de vzw Special Olympics Belgium.

* uittreksel uit de officiële lijst die gepubliceerd werd in het Belgisch Staatsblad van 23 maart 2020..

Bestel uw maskers DANK U voor Special Olympics Belgium door hier te klikken

Onze 2 ambassadeurs ondersteunen deze DANK U:

Amal Amjahid, geboren op 28 oktober 1995 in Sint-Agatha-Berchem, is een Belgische ju-jitsuka. Ze won tweemaal goud op de wereldspelen van 2017 en is achtvoudig Europees en wereldkampioene. Amal behaalde titels in de categorieën -55 kg, -62 kg en -70 kg.

Jean-Michel Saive is grootste Belgische tafeltennisser aller tijden en een van de beste sportlui die België ooit heeft gekend. In 1991 werd hij verkozen tot sportman van het jaar en ontving hij de nationale trofee voor sportverdienste. Hij staat bekend voor zowel zijn overwinningen als zijn sportiviteit. In 1988 ontving hij een diploma van het internationale comité voor de fair play.

Een deel van de opbrengst van deze warmmenselijke actie #DANK U zal aangewend worden om sportactiviteiten te blijven aanbieden voor sporters met een verstandelijke beperking, om sportuitrusting te kopen en events te organiseren. “We zijn erg blij dat ze er ons als liefdadigheidsorganisatie hebben uitgepikt en dat we die maskers samen met Panathlon kunnen aanbieden. Met die maskers is het zo makkelijk om de echte helden van deze crisis te bedanken en werk te maken van sociale inclusie in deze onzekere tijden”, vertelt Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium. “Deze maskercampagne staat symbool voor eenheid, in die zin dat mensen met trots deze #DANK U maskers dragen en zo niet alleen die specifieke beroepen maar ook de Special Olympics-atleten in de schijnwerpers plaatsen. Een sterke zet als vervanging van onze glimlach die niet langer zichtbaar is achter ons masker. Namens alle sporters met een verstandelijke beperking wil ik Panathlon van harte bedanken.”

Zehra Sayin,
CEO Special Olympics Belgium

“Nog nooit zag ik mensen de fundamentele waarden delen die ons verenigen op die manier delen: respect, vastberadenheid, plichtsbewustzijn, onbaatzuchtigheid en boven alles een tastbare verbondenheid. Dit zijn ook de waarden van de sport, die beetje bij beetje zijn plaats in de samenleving weer herovert. Deze sportbeweging slaat ook de handen in mekaar om DANK U te zeggen tegen al wie mee gevochten heeft om alle burgers hoop op betere dagen te bieden. En die zo intense DANK U, die willen we tonen op de plaats waar we hem uitspreken. We laten onze stem horen, ook al is onze mond bedekt. Die welgemeende DANK U op onze gezichten is een gezamenlijke hartenkreet … ook als hij niet weerklinkt. De eerste vorm van eerbetoon van Panathlon Wallonië-Brussel aan die buitengewone mensen.”

Philippe Housiaux,
Voorzitter van Panathlon Wallonië-Brussel

DANK U

Jean-Michel Saive

François Bellot

Sven Gatz

Ludwig De Winter

Amal Amjahid

Ismaël Debjani

Alexis Saelemaekers

Mohamed Marco El Marcouchi

Axel Witsel

Salvatore Adamo

Herman Van Rompuy

Edo Kayembé

Benjamin Dalle

Albert Sambi Lonkonga

Lieven Maesschalck

Jean-Luc Crucke

Pascal Duquenne

Valérie Glatigny

Sophie Wilmès

Benoit Hellings

Évelyne Huytebroeck

Mathilde Vandorpe

Valérie De Bue

Willy Borsus